YKS VELİ SEMİNERİ

VELİLERİMİZE YÖNELİK YKS SEMİNERİ YAPILDI

16.10.2024 18

İbrahim Turhan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi rehberlik öğretmeni Nebahat KARACA, 15 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 13.00'te 11. ve 12. sınıf velilerine yönelik "Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme Semineri" gerçekleştirdi. Nebahat KARACA, seminerde velilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tüm detaylarını anlattı. Seminerde, sınavın yapısı, oturumlar, soru dağılımları ve puan türleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Ayrıca, başvuru süreçleri, tercih dönemleri ve yerleştirme süreci hakkında da detaylı açıklamalar yapıldı. Velilere, sınav sisteminin son yıllarda nasıl değiştiği ve bu değişikliklerin öğrenciler üzerindeki etkileri hakkında bilgiler sunuldu. Nebahat KARACA, sınav sürecinin sadece bilgiye dayalı olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin duygusal ve zihinsel hazırlığının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Öğrencilerin bu süreçte yaşadığı stres ve kaygılarla nasıl başa çıkabileceği konusunda velilere rehberlik etti. Velilerin, çocuklarının başarısını desteklemek için neler yapabilecekleri, nasıl bir rol üstlenebilecekleri konusunda ipuçları verdi. Seminer sonunda veliler, kendi merak ettikleri konular hakkında sorular sorarak detaylı bilgiler aldılar. Nebahat KARACA, velilerin sorularını içtenlikle yanıtlayarak, onların endişelerini giderdi. Ayrıca, öğrencilerin sınav döneminde motivasyonlarını yüksek tutmaları için velilere önerilerde bulundu. Bu tür bilgilendirme seminerlerinin, öğrenci başarısının artırılmasında büyük bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu nedenle, katılım gösteren tüm velilere teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda yanlarında olmaya devam edeceğiz.