YKS ÖĞRENCİ SEMİNERLERİ

YÜKSEK ÖĞRENİM KURUMLARI SINAVLARI ÖĞRENCİ SEMİNERLERİ YAPILDI

16.10.2024 27

Nebahat KARACA'dan Sınıf İçi YKS Seminerleri İbrahim Turhan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin özverili rehberlik öğretmeni Nebahat KARACA, 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak sınıf içi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) seminerleri düzenledi. Bu seminerler, öğrencilerin sınav sürecine dair daha kapsamlı bilgi edinmelerine ve başarı stratejileri geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçladı. Nebahat KARACA, her sınıfta gerçekleştirdiği seminerlerde YKS’nin yapısı, oturumları, soru dağılımları ve puan türleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Öğrencilerin sınav stratejilerini belirlemelerine, zaman yönetimi yapmalarına ve sınav kaygılarını nasıl yöneteceklerine dair değerli ipuçları sundu. Bu seminerler sayesinde, öğrenciler hem akademik anlamda hem de duygusal olarak sınava daha iyi hazırlanmaya başladılar. Seminerler sırasında öğrenciler, sınavla ilgili merak ettikleri konuları sorarak bire bir yanıt alma fırsatı buldular. Nebahat KARACA, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayarak onların endişelerini gidermeye ve motivasyonlarını artırmaya özen gösterdi. Özellikle sınav kaygısının yönetilmesi ve motivasyonun yüksek tutulması konularında verdiği bilgiler, öğrencilerin sürece daha olumlu bakmalarını sağladı. Sınıf içi seminerlerde verilen eğitimler, öğrencilerin sadece sınava hazırlık değil, aynı zamanda gelecekteki eğitim ve kariyer planlamalarına da ışık tuttu. Öğrenciler, bu seminerler sayesinde hedeflerine daha sağlam adımlarla ilerlemenin yollarını öğrendiler. Nebahat KARACA'nın özverili çalışmaları ve öğrencilerimize verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin bu süreçte yanında olarak onların başarılarına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

16-10-202416-10-202416-10-202416-10-2024