Okul Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları

Okul Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları

13.02.2018 1763

Okul ortamında güvenlik her şeyden önce gelir. Bu bilinçle okulumuzun daha güvenli hale gelmesi için yapılan çalışmalar aşağıdaki gibidir:

1. Bahçe Güvenliği: Okul bahçemizi daha güvenli hale getirmek ve yabancıların okul içine izinsiz girişini önlemek amacıyla bahçe duvarlarımızı dikenli tellerle çevrildi.

2. Güvenlik Görevlileri: Güvenlik görevlisi sayımızı 3´e çıkardık ve bu sayede okul girişimizi daha güvenli hale getirildi.

3. Merdivenler: Okul içinde hareketi daha güvenli hale getirmek adına merdivenlere kaymaz bantlar yapıştırıldı.

4. Güvenlik Kameraları: Tüm güvenlik kameraları HD teknolojiye uygun hale getirilerek güvenlik kamerası sayımız 40´a çıkarıldı.

5. Hırsız Alarm Sistemi: Okul binasının tüm girişlerini kontrol altında tutmak adına hırsız alarm sistemi kuruldu.

6. Ziyaretçiler: Okulumuza gelen tüm ziyaretçilerin ziyaret sebepleri ve kimlik bilgileri güvenlik görevlileri tarafından ziyaretçi defterine kaydedilmektedir.

7. Eğitimler: Okulumuzun tüm mensupları iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimler almakatadırlar.

8. Tatbikatlar: Okulumuzda düzenli olarak personel tahliye ve yangın tatbikatları yapılmakta olup belirlenen eksiklikler raporlaştırılarak önlemler alınmaktadır.

9. İşaretler: Okul içerisinde kaymaz zemin, dikkat, tehlikeli madde, acil çıkış gibi güvenlik işaretleri kullanılmaktadır.

10. Yangın Alarm Sistemi: Okulumuzun tüm birimlerine duman detektörleri yerleştirilmiş ve yangın önlemleri alınmıştır.

11. Yangın Tüpleri: Okulumuzun tüm birimlerinde yangın tüpü bulunmakta ve bakımları periyodik olarak yapılmaktadır.

12. Kartlı Geçiş Sistemi: Okul girişimiz turnikelidir ve her öğrenci kendisine özel olarak tanımlanmış kartlarla geçiş yapabilmektedir. Okula geç gelen veya gelmeyen öğrencinin velisine SMS ile bilgi verilmektedir.